Föreläsningar/Workshops, Okategoriserade

En käpprätt övning!

31 januari 2014

Tänkte bjuda på en helgutmaning som är anpassningsbar efter såväl plånbok (billigt redskap) som den individuella förmågan. Du kan enkelt leta dig fram till en belastning där du kan utföra övningen.

Håll käpparna som två skidstavar framför dig. Pressa käpparna ner i underlaget samtidigt som du går fram med små steg tills att du ligger med neutral hållning i den vinkel du finner lämpligast,,, för att orka utföra några repetitioner:-)

SONY DSC       SONY DSC

 

Sträva efter att ligga sträckt och neutralt när du drar dig upp. Utmaningen blir att styra den inre biomekaniska dialogen så att rörelsen går att utföra på ett stabilt sätt. Förutom kroppens vinkel ligger mycket av belastningen i hur tätt fötterna står i förhållande till varandra. Tätt=tufft, brett= lite enklare. Prova även med olika tempon. Och var bered på att händerna får en ”omgång” de också.

Käpparna bör vara minst 30 mm i diameter

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.