Föreläsningar/Workshops

Träna dubbla pass varje dag, samtidigt!

14 januari 2014

träna två pass om dagen, samtidigt.
sitter och funderar på det här med effektiv träning. Förmodligen för att jag på eftermiddagen ska hålla en föreläsning för Rikspolisen i just det ämnet, effektiv träning!
Men vad är egentligen effektiv träning? Är inte det bara en tolkning av det som gjorts? Eller är det bara de fysiologiska aspekterna som räknas in. Jag kollade in handbolls-EM igår. I en intervju efter matchen sa spelaren att ”det kändes bra”, alltså en tolkning av det som gick som laget och dess ledning planerat. Och när det kommer till tolkning så ligger det på det mentala planet. Och det mentala kan tränas. och det är här mina tankar kring effektivitet kommer in. Varför inte göra båda samtidigt? Varför inte ha ett uttalat mål med träningen fysiskt såväl som mentalt? När det gäller det fysiska har vi rätt bra metoder att välja bland. Vi vet ungefär hur vi ska stärka styrka och uthållighet, vi vet när det är dax för stretch och rörelighetsträning. Men när det kommer till den mentala träningen står de flesta helt handfallna. Det får liksom bli som det blir.
Jag tror att om du lärde dig lyssna och bättre förstå dina mentala signaler skulle få snygga och funktionella mentalmuskler. Ger du signalerna tid och visar dem ditt ärliga intresse så skulle ditt liv förändras till det bättre på kort tid. Så även din träning.
Och metoderna finns. Precis som inom träning finns det massor av böcker och webmedia kring hur man kan ta sig fram. Generellt gäller det att få det gjort och med viss regelbundenhet, precis som med träning. Ju mer du tränar desto bättre resultat kan du förvänta dig. Uteblir resultaten eller skapar de mental trötthet kan du ändra och korrigera riktningen något, precis som med den fysiska träningen.
Är det inte en rätt berusande känsla att du faktiskt med vilja kan påverka din kropp OCH din mentala hälsa till det bättre!?
Från 2014, japp! jag startar med ett löfte jag med, ska jag dubbla alla mina pass. Jag har numera alltid en fysisk och en mental plan med min träning och upplägget för dagen. Som exempel kan jag nämna att det redan har lyft min akillesträning till oanade höjder. Jag har nu avverkat ett flertall löppass på 1-1,5 timma. Något som för ett par månader sedan var helt otänkbart. Gissa om det ger energi som svämmar över till annat i livet.

 

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.