Föreläsningar/Workshops

Gott nytt år, eller?

31 december 2013

Varför lovar vi saker vid nyår som vi sen oftast inte kan hålla? Jag vet, en del får till det, men de flesta jag pratar med får det inte.

Jag undrar om inte de flesta löftena redan är rökta samma sekund som de avfyras. Jag tror att om man kan vänta med en bra ide till ett visst datum, som vid 12 slaget, är det något som saknas.

Om iden är bra, behovet stort, varför vänta? Varför slår man inte till samma sekund som den kommer?

Kanske för att man behöver mental förberedelse? Eller för att man innerst inne inte tror på den? Kanske är önskan mer en vädjan om en förändring, man vill att löftet i sig ska hjälpa till. Sett ur det perspektivet är det kanske inte så konstigt att mångas löften bleknar vartefter dagarna går. För visst är det väll så att i princip inget händer av sig själv!?

Eftersom jag gör det jag gör handlar de flesta löftena jag kommer i kontakt med om träning och hälsa. Fina löften och sunda mål sätts upp,,,,, helt utan tanke och förankring.

Jag tror på löften och mål, om man tar sig tid att se över dem och vårda dem.

Har man ett mål som startas med ett nyårslöfte kan man ta nyårsdagen till att se över VARFÖR man inte redan har uppfyllt det. Vips har du ett antal ursäkter som du med all säkerhet kommer att stöta på under året. Hur tänker du tackla dem nu?, förbered dig väl.

Sen kan man tänka sig att man (du:-) bokar in två timmar var tredje månad där du sätter dig på en mysig plats och ser över vart du ligger i planen som du gjorde på nyårsdagen.

Vilka ursäkter av de du listat har dykt upp? hur tacklade du dem? Ligger du i fas eller ska du göra en liten kursändring?

Jag tror att man, vi, DU kan göra fantastiska förändringar och åstadkomma stora saker med små medel. Nyckeln ligger i att vara medveten och konsekvent i drivet mot målet.

Skriv ner, skapa en dialog med dig själv, gör något varje dag som för dig ett litet steg åt rätt håll.

Lycka till och grattis till en fantastiskt 2014:-)

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.