Föreläsningar/Workshops

Vilken jävla soppa!

05 september 2013

Egentligen är det ingen större skillnad på att leda pass och laga mat. Om man ser på gruppträningen och dess övningar som en stor påse med råvaror så är passupplägget nedplitad i själva receptet.

Som kock kan du välja att strikt följa receptet eller så kan du också välja på att experimentera och finna dina egna unika smaknyanser.  Inget rätt, inget fel, bara skillnad i begränsningar och möjligheter.

Sett ur matperspektivet ser vi hur snabbmatrestauranger har ett pris och de som skyltar med lyxig mat ett annat. Skulle man kunna tänka sig att deltagare var intresserade av att betala mer för en gourmet träning… sällan är det så. Men nya trender är på väg in i träningsbranschen och allt fler personliga tränare börjar köra exklusiv gruppträning och kan där ta mer betald för gourmetpasset. Att det är så ser vi inte minst på att allt fler personliga tränare söker sig till våra gruppträningsutbildningar för inspiration.

Man skulle kunna dra detta resonemang ett varv till. Storkoncept som i tränings branschen pumpar ut träningskoncept som ska följas slavisk är inget annat än skolbespisningen där man med en robots entusiasm följer färdiga recept med billiga råvaror. Många äter maten, få känner någon smak, allt fler avstår från att äta den då den är utarmad och smaklös. Väljer man istället att köra ner fingret i grytan och smaka kan man börja variera och nyansera smakerna för att på så sett komma bort från det linjära tänket och få en mer organisk utveckling och variation där gästerna verkligen uppskattar det de äter, bra råvaror som lagas med engagemang och kärlek!

Tillbaka till träningens värld. Jag VET att framtiden ligger i gruppträning ute som inne, stora grupper som i små och exklusiva. Som deltagare kommer vi ställa större krav på instruktören som lagar sopp.. som leder passet. I framtiden kommer man som instruktör inte undan med träningsupplägg som färdats över hela jordklotet, vi vill ha unikt och närodlat även i träningen.

I framtiden förstår vi att uppskatta träning som överensstämmer med de behov vi har. Alltså träning som är rolig och utmanande, träning som lockar fram skratt. Rent fysiskt ska instabilitet och rotationer finnas med eftersom det på ett lekfullt sätt aktiverar våra eftersatta egenskaper.

Som instruktör är det dags att ta ett beslut, vill du led utvecklingen eller bara följa det gamla?

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.