Föreläsningar/Workshops

Kommunens gränslösa instruktörer banar väg för morgondagens träning.

18 maj 2012

Livet kom i mellan och jag gjorde ett uppehåll i bloggen. Nu tänker jag fortsätta att skriva av mig kring ämnen som berör träning och den tillhörande livsstilen.

I skrivande stund är jag på väg hem med snabbtåget. Resan går fram Göteborg där jag jobbat med Kommunens instruktörer i dagarna tre. Syftet var att inspirera dem i den mer gränslösa träningen som jag kallar B:T:F –Back To Function.

Inledningsvis var det en del som var lite skeptiska till att släppa rörelsen ”fri”. Och inget är konstigt med det då vi i vår träningsbransch har skapat övningar som isolerar och begränsar såväl fantasi som rörelse.

Men vartefter de duktiga instruktörerna fick ta del av tänk, tester och framförallt, övningar så lättade sinnet upp på alla.

När väl det logiska tänket fått fäste hade de en ny rörelsegrund att utgå ifrån. Med den grunden fick de sedan skapa olika övningar. Under principen –ingen rörelse är fel, skapades massor av övningar som var såväl utmanande som skrattframkallande.

Parallellt med all träning fördes även en diskussion där alla insåg att allt har sin plats. Alla övningar var inte lämpliga för alla.

Men gruppen var enig om att det finns en mycket rolig, och varierande, grund att utgå från om man tänker B:T:F träning. Något som de kommer att ta med sig för att vidareutveckla sin, och deras kunders, träning ytterligare.  Vidare kommer ”tänket” att användas i den ungdomsanpassning man står inför. Bland annat så kommer åldersgränsen på deras gym att sänkas från 16 till 13 år. Något som gillas starkt av mig.

Vingel och kontroll, stabilitet och rotationer är alla egenskaper som aktiverar kroppens unika funktioner på ett naturligt och effektivt sätt. Vilka redskap och vilken belastning man sedan skall använda är en annan historia. Glöm aldrig att utmaning på rätt nivå utvecklar och skapar glädje.

 

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.