Okategoriserade

Kort om trender från LA

16 mars 2012

Så har jag då klarat av den första dagen på mässan i LA Congress center. Som väntat var det fullt med olika maskiner av olika kvalité och med olika idéer. En del var roliga och en del fick en att fundera över sinnestillståndet hos maskinutvecklaren.

Årets nyhet är utan tvekan alla träningsburar. Vart jag än vände mig såg jag burar med olika utmaningsområden. Gemensamt har de att man kan hänga snören och gummiband i dem. Personligen tycker jag att detta är en rolig utveckling ur flera aspekter. Förutom att de möjliggör en varierad och funktionell fysträning så får man plats med mycket träning på liten yta.  Är du intresserad av att skaffa en bur kan du hojta till så skall jag hjälpa dig vidare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annan trend som utmärkte sig var virtuella instruktörer. På med en film på storbild och följ instruktören. Du kan ha pass hela dagarna, inga tjaffs med instruktörer, ingen som blir sjuk… men nej tack. Jag föredrar levande instruktörer och tar allt arbete kring det som en utmaning.

Annars utmärker sig IHRSA på ett annat positivt sätt. Mässan är en fackmässa vilket är tacksamt på så sätt att man som besökare slipper alla kosttillskott och halvnakna fitness människor som annars brukar vara vanligt förekommande på ”öppna” mässor där utställarna försöker dölja sina tråkiga produkter med fettsnåla och solariebända kroppar!

En till liten nyhet, i alla fall för mig, var de runda ryggstöden som ett par tillverkare börjat tillverka. De gav en ny utmaning till de som fortfarande tycker om att ligga på rygg och stärka sin kropp.

 

 

 

 

 

Och kan man inte bygga roliga maskiner kan man ju alltid måla dem i ”roliga” färger.

 

 

 

 

 

Tog en pratstund med Monarks trevliga VD Daniel Mäkinen. Han hade roliga nyheter att berätta kring sin senaste cykel. En riktigt grym testcykel som jag kommer att skriva mer ingående om vid senare tillfälle.

 

 

 

 

 

Klassiskt gymtänk när det kommer til att ”utveckla” maskiner. -Vi sätter ihop skitmycket saker så att det blir jobbig..det är väll bra?….för vad kan man då undra? Här har man satt ihop en sittande cykel med en enkel dragapparat. Förbränning..JA. Mjölksyra…JA. Motorisk inlärning…Katastrof!

 

 

 

 

 

Orkade inte hitta hur man vänder bilden så du får vrida på huvudet 😉 Kul boxutmaning. Siffror markerar vart du skall slå.

 

 

 

 

 

Free motion är som bekant mitt favoritmärke när det kommer till maskiner. Nu har man vidareutvecklat en lösning för den monotona träning som löpband och cykling i maskin innebär. I deras nya produkt kan ex en personlig tränare styra bandet från sin iPod. En annan kul grej var att ett samarbetsavtal med google och dess kartsystem möjliggör en visuell resa från din start till ditt slutmål. Du kan helt enkelt knäppa in din startadress och slutadress och följa din träning på iPoden eller på storskärm. Systemet styr även belastning samtidigt som att den höjer och sänker bandet efter vald sträcka. Freemotion hade en ytterliggare nyheter som jag skall presentera utförligare inom kort.

Kvällen avrundades på en trevlig höghöjdsbar där öl och hamburgare inmundigades med stor aptit. Gick därefter till mitt rum för att se basket, tacksam över att slippa gå med mina medresinärers representationsåtaganden som brukar bli sena tillställningar.

 

 

 

 

 
Vänster:Hagabadets mycket trevliga VD Pelle och till höger Eleikos stjärnsäljare Sigge (även min rumskompis)

 

9 kommentarer

Dina kommentarer

9 kommentarer så här långt

 1. Lindha skriver:

  jag beställer en rosa maskin.. spelar ingen roll vilken.. bara den är rosa.. =)

 2. Gyula skriver:

  Hälsa Sigge! Ha så trevligt. Nästa år vill jag också följa med.

  • bimjose skriver:

   Klart du måste med, nästa år att på nått ställe som kallas Las vegas, ska visst vara mycket spel där……

 3. Rubin skriver:

  Bring me home Angelina Jolie! Please!

 4. Lindha skriver:

  Äsch.. Ta den bästa vettja..

 5. Martin skriver:

  Kul träningsblogg du har. Vore kul om du la till den med de andra träningsbloggarna på http://styrketraningsprogram.weebly.com/traumlningsbloggar.html så fler kan hitta den. Lycka till med träningen även i fortsättningen!


Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.