Blogg

Variera dig som Karl!

14 januari 2015

slider_BIM_12

Sitter och reflekterar över samtalet med Karl Dyall som inte helt oväntat kom att handla om träning. Men ni som känner Karl vet att det finns så mycket mer djup i denna trevliga man än träning, vilket förmodligen är en bidragande anledning till att han orkar vara den föredömliga atlet han är.

Och det är de ”djupare” delarna, eller funderingarna kring dem, som kom att fastna. Varför vi gör som vi gör när vi tränar. Vad gör att vissa fortsätter och andra slutar? Hur skapar man ett sundare träningsbeteende kring hårdare träning.  Inte enkla frågor och det finns inte ett givet svar. Och så ska det förmodligen vara. Det finns inte en bästa träningen, bara massa olika. Karl är ett bra exempel på hur man kan skapa fantastiska resultat med sin bakgrund inom kampsport, dans och nu på senare år, Crossfit. En salig blandning som har en sak gemensamt, rörelseutmaning. Kraftfullt blandas med mjuktfullt. Elegans med ren explosivitet.

Jag tror att det är här vi andra också kan hitta nyckeln till kontinuerlig träning som över tid ger allsidiga och sunda resultat. Och vill du ha lite ”trust” till resonemanget kan du alltid backa bak och se hur människans utveckling har skapat våra färdigheter och därmed våra behov av allsidiga rörelser.

 

Så,,, Våga variera dig inta bara i olika pass. Belastning, tempo och rytm är andra viktiga egenskaper som bör lyftas in. Rörlighet och smidighet i perioder då kroppen gnäller kan vara andra viktiga pusselbitar för att skapa kontinuitet och långsiktighet i en sund träning. Och du, glöm inte de djupa tankarna. Vem är du och vart ska du?:-)

Karl

 

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.