Föreläsningar/Workshops

Nytt år, nya tankar- tjejen i splitt!

13 januari 2015

Moveooivardagen

Satt på cykeln och fördrev tiden medans mitt knä skulle få den cirkulation som tillsammans med andra små utmaningar  ska leda till benstyrka och stabilitet framöver. (opererat knä som bråkar med sin husse)

Min blick fastnade på en tjej, en ung tjej. Hon var klädd enligt konstens alla regler. ”MTV” regler vill säga. De kläder som satt på kroppen satt tight och de var färgglada. Stora vita hörlurar matchades med platinablont hår och vattenfast smink. Mina förutfattade tankar kände lukten av en ung och stark parfym. Hon satt så  tyst när hon tränade, samtidigt skrek hennes uppenbarelse- ”SE PÅ MIG”!!!

Det uppenbara  var att hennes beteende sa- ”ta mig här ifrån”!

Hon satt i pec-deck maskinen och tränade bröst som inte fanns men som förmodligen kommer vara silikonfyllda innan hennes 18-årsdag. Hennes litenhet gjorde att hon fick gränsla sitdynan som om hon satt på en kraftig arbetshäst. Min första tanke: Vem fan har gjord en sådan maskin?,,, knappast en tjej.

Nu satt jag alltså och tittade på en ung tjej som gränslat en maskin där hon tvingats till en imponerande splitt och en pornografisk svank för att i huvud taket sitta kvar. När hon försökte sig på en armrörelse visste hon inte vart hon skulle titta så taket fick sig en ordentlig analys.

Min andra tanke: Varför?  Jag var så när att gå fram (vilket jag ofta gör) till henne för att be henne berätta hennes historia

pecdeck

Vem har lärt henne at se ut som hon gör när hon ska t r ä n a, Vem har lärt henne att göra det hon gör, och vad vill hon? När jag såg mig omkring såg jag ett tiotal tjejer till som gick omkring, i något softare framtoning, och inte visste hur de skulle vara eller hur de skulle göra, men på gymet var de.

Min tredje tanke: Är det n å g o n som egentligen frågat vad de vill, innerst inne? Drog mig tillminnes ett tillfälle då jag pratat med ungdomar om deras mål. De hade inge mål. Men när jag fråga om vad de drömde om kom det vartefter fram att de ville bli accepterade, känna sig omtyckta, de ville tillhöra, ge och få. VI kom efter ett tag fram till att det var fantastiska mål med livet.

Min fjärde tanke: Hur mycket hjälper min älskade bransch till med dessa mål?

Tillbaka till den platinablonda tjejen. Var det dessa mål hon sökte sig mot när hon ” spökade ut sig” innan träningen? Är det därför som de unga grabbarna går omkring och sprätter som stolta tuppar utan hår på bröstet? Dom vill vara accepterade och identifierade.

Min femte och sista tanke: Fan, här finns sjukt mycket att göra. Vem blir först att skapa en anläggning full med goda föredömen (tränare) som hjälper ungdomar med värderingar, etik, moral och framförallt självkänsla. Ett gym med en atmosfär som är avväpnande och tillåtande, som får ungdomar att vilja ge och ta emot. Ett hem där de trivs med sig själva och där de kan stärkas som individer.

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.