Föreläsningar/Workshops

Hopplöst eller löst hopp?

17 december 2014

slider_BIM_22

Att kliva in i skolans värld rent fysiskt var värre än jag förberett mig på, och då har jag förberett mig på att det var illa.

När jag tog beslutet att engagera mig med min närvaro så var det för att göra skillnad. För att ge elevers drömmar näring.

Bland ett par alternativ valde jag det skol-projekt som såg mest utmanande ut. Jag ville inte komma till “dukat” bord. Jag valde ett alternativ som såg ut att behöva det jag tror jag kan leverera, ENGAGEMANG.

Förberedde mig på slöa elever, möttes av ungdomar utan drömmar och framtidstankar. Hade ställt in mig på att de kunde en del om kropp och knopp efter tre års gymnasiestuderande, de som kom kunde absolut ingenting. Ville få igång ett framtidssamtal med rektorer och lärare, det var i princip dödstyst.

Nu har jag kört en termin. Fått bra kontakt med många elever. Skratten har börjat infinna sig. Frågor börja komma vilket jag tolkar som ett embryo till intresse. Men hos ledningen, mina chefer, hos de som ska ge mig energi-  T Y S T!

Hade skolan vart ett företag hade det vart konkurs! Hur i helvete ska vi, som ska engagera, jobba utan förebilder och goda ledare som visar vägen?

Hur ska den totala bristen engagera elever och få dem att må, och prestera, bättre. Inte fan hjälper det med hörselkåpor till de som vill försöka koncentrera sig.

Du som följer det mediala drevet läser om hur våra barn mår sämre, går upp i vikt, blir håglösa och tar livet av sig. Orkar du kan du läsa om hur familjekemin ändras till det sämre. Här är skolan sjukt viktigt, och den sviker FETT.

Sitter i en skolkorridor och skriver detta, väntar på rektorn som inte kommer. Hör ett samtal: Läraren- Hej xxxx! vart har du varit, du har inte vart i skolan på länge,,,? Elev- Jag vet, när kommer mitt studiestöd? Läraren- Du får gå ut på nätet och se när. Elev- OK, hur gör man?,,,,,,, Hör andra elever som kommer sent, baktalar varandra, någon ville inte vara hemma under julen,,,,

Det är fan inte lätt att vara hoppfull och engagerad alla gånger.

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.