Press

Från skol-kidz & psykvård till AP-Fond

12 november 2014

Moveooivardagen

Så var det åter dax att ta plats i skolsalen. Men som tur var skulle jag stå på rätt sida, med eleverna framför mig. Uppdraget var att engagera och inspirera kring muskler och dess komplexa verkan i basket. Och i min värld är basket den sexigaste idrotten av de alla. Det är intensivt, smidigt, explosivt och fullt av kraft som ska toppas med en prestation som saknar motstycke, att få in en boll i en jäkligt liten korg. (målet)

För att få lektionen intressant fick eleverna helt enkelt googla fram en skön basketrörelse och sedan redogöra för vilka muskler som var inblandade, hur de medverkade och hur de ska tränas på ett effektivt och allsidigt sätt. Störtsköna elever på fryshuset tog sig an uppgiften på ett härligt sätt. Tror stenhårt på ett sökande och idrottsrelevant inlärningssätt istället för den likanatomi som skolverket förespråkar. För hur viktigt är det egentligen med musklernas namn när man vill dunka? Hur ofta har en spelare behov av traditionell gymträning där muskel för muskel tränas på ett isolerat och begränsat sätt?.

Frysen

På lunchen hade jag ett mycket intressant möte med ett företag inom Barn och Vuxen psykiatrin som med ca 700 medarbetare söker en metod som ger såväl fysiskt som psykisk stärkt hälsa. Lätt hänt att glömma bort gruppen som ska ta hand om oss andra när vi kraschar. Idag jobbar många av dem under stark press och alla hittar inte vägar till ”självläkning”. Moveoo gillades som metod och nu ska jag hem och ”snickra” till ett anpassat upplägg som även ska utvärderas. Rätt gött jobb:-)

Avrundade arbetsdagen med en föreläsning kring ett ämne som ständigt behöver påfyllning -Motion som leder till bättre hälsa! Kunden var -Tredje AP-fonden som visade sig vara ett skönt gäng. Det blev skratt kring våra beteenden och ett samtal kring vad som kan göras i framtiden,,, Moveoo, en metod massor av möjligheter!

Nu en snabbis till friskis för träning,,, Walk the talk!

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.