Okategoriserade

Moveoo tinar upp Fryst attityd!

27 augusti 2014

Första dagen på Frysens basketgymnasium är nu avklarad. Sitter på Muffinsfabriken och samlar mina intryck. Jag hade blivit förvarnad om ett lågt deltagarantal då fysambitionerna bland eleverna inte vart på topp. Jag gick in i projektet under vissa förutsättningar. En var att jag inte ville följa fysprofilen från RF. En annan var att jag inte ville skilja på elit och breddgrupp. Förklarade att alla har samma värde och bör få samma chans att utvecklas. Båda förutsättningarna beviljades. Och det ser ut som att det ger oss en bra start. Salen fylldes med nyfikna basketungdomar. Jag bakade in moral, ansvar och respekt i ett fyspass som inleddes med kontroll och stabilitet och avslutades med svettiga Moveoosprints. Under passet kunde jag göra en första bedömning av elevernas kroppskontroll och attityd. Tycker det är sjukt häftigt att se hur människor beter sig i olika situationer. Hur osäkerhet blir till en kaxig Attityd, och hur snabbt man ibland kan få bort den. Vid ett möte vart jag förvarnad om deras ointresse för fys, något som visade sig inte stämma. Under passet följde de mina enkla och tydliga regler. Skorna snyggt på rad, lyssna när jag pratar. Ingen nämner: kan inte, orkar inte, går inte (för det är helt ointressant information som inte sprider energi) Efter passet vart det kö med elever som villa prata. Kanske var det för att jag ville lyssna på dem? Vartefter muffisen reduceras till tuggor i min mun känner jag redan ett allt starkare engagemang för basketprojektet och de elever jag knappt har träffat. – det ska vara kul att jobba, och kan man göra skillnad för andra är det en välsignelse.

IMG_4575.JPG

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2019 José bloggen.