Föreläsningar/Workshops

Supportervåldets kärna är djurisk!

31 mars 2014

Sitter och lyssnar på allt som sägs kring det tragiska som hände med Djurgårdssupportern.

Hör hur kloka människor talar tills tungorna slår knut på sig själva. Vi ska finna regler och metoder, men ingen pratar om vår kultur, vårt driv, vårt rov.

Jag tänker såhär. Vi är ett rovdjur. Oroliga och stukade rovdjur i flock är farliga. De gör i värsta fall dödliga utfall. Jag tror det som hänt inte går att prata och informera bort. Inte kan vi heller finna lagar som får bort det. De V E T redan att de agerar dumt, mycket dumt. De vet också att de är med i ett spel där de får en plats i vårt samhälle, en plats de innan de huliganiserades inte hade.

Jag saknar en diskussion som handlar om kärnan, den verkliga anledningen. Våra barn saknar förebilder i form av kärleksfulla och närvarande föräldrar. Våra barn vill synas, känna sig behövda och de vill vara viktiga. De behöver känna krav och förväntningar, samtidigt känna att de duger bra som de är. För ingen kan få mig att tro att harmoniska barn och tonåringar går ut, berusade eller ej, och gör saker som skadar andra och vilt främmande människor.

Det är vad jag tror!

dog-fight copy

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2020 José bloggen.