Föreläsningar/Workshops

nguồn

09 maj 2013

inspiration

Medans matosen sakta vädras ur lägenheten ligger jag i soffan och funderar. Tankarna blandas med barnens lekfulla tjut från nedre våningen. Energin saknas inte och jag föreställer mig hur svetten dryper i takt med att lekarna blir alltmer fysiska. ”täckekrig” skrek någon nyss varpå tjuten ökade ett par decibel till. Var kommer all вдохновение ifrån undrar jag?
Den verkar aldrig sina på barn när man ser dem leka fritt. Men vi vuxna måste söka oss till den. Nguồn är något som vi betalar för. Vi vänder oss till andra i hopp om att få en gnutta av den.
Det slår mig att έμπνευση inte kan ha med välfärd att göra, tvärt om. Ju mer vi har, desto mer verkar vi sakna den.
En del flyr sin vardag, en del byter jobb. Andra tror att det beror på familjen och skiljer sig medans vissa tydligen söker på google. Ett ord som ger 430 000 000! träffar är inte ”kattpiss”, det måste ju betyda att det är viktigt på något sätt.
إلهام är det jag vill förmedla i mina utbildningar, events och föreläsningar. Jag vänder på begrepp, lekar med ord och strävar utanför boxen när det gäller träning, det ger frymëzim säger vissa.
Натхнення härstammar från det latinska originalet som vill ”väcka liv”. Tycker det ger mer värde och mening till ordet än talspråkets innebörd som är ”motivation”. Jag tror att det sakta gick från ”väcka liv” till ”motivation” när vi släckte ner våra naturliga utmaningar. Livet somnade och nu krävs det motivation för att få dagen att gå.
Jag tänker att om vi kan lägga ljus på det enkla i livet kommer innblástur som en naturlig del. Kan vi minska på alla intryck i form av saker, titlar, karriärer med mera så finns det mer utrymme för msukumo, och då menar jag i dess latinska innebörd – ett stimuli som sätter igång den mentala verksamheten.
Då behövs inte motivation i form av Youtube-klipp, föreläsningspepp, ”vilauppsig”-resor, där vi på konstlad väg försöker få dagen att gå.
Om vi bättre lär oss konservera de små barnens enkla sätt att leva skulle cảm hứng vara en del av vår vardag. Det är först när vi börjat prägla våra barn som vi också måste börja ”motivera” dem, som i skolan., och för resten av livet.
Så söker du inspiración i talets mening, alltså motivation för dagen, bör du kanske se över varför du anser dig behöva det. Vad fattas? Vad kan du ta bort som ger plats för inspiro- ett stimuli som sätter igång din mentala verksamhet.

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2020 José bloggen.