Föreläsningar/Workshops

Kan du välta en kiosk?

22 april 2013

carl_jose

Tillbringade helgen i Skövde på en mässa där delar av träningsbranschen deltog. Åkte hem med blandade känslor. Alltid kul att träffa gamla ”busar” från förr. Glad för att det gick så bra och intresset för de konceptmoduler jag skapat var så stor. Bar även med mig massor av energi från föreläsningen jag höll för massa PT-kollegor. Samtidigt är jag lite orolig. Har vi inte kommit längre? Fortfarande maskiner, bars och förkoreograferade pass som skapas i andra länder. Alltså inget nytt. Les Mils hade tagit fram en ny typ av stång som var smart? Vad är nu alla gamla stänger- Dumma?

Deltagarna tog den smarta stången och gjorde gamla övningar, såååå varför en smart stång?

Han med att kika på ett annat företag som tillverkar sandsandsäckar. En liten fyrkantig australiensare visade hur man skulle kasta den i marken på olika sätt, däremellan gjorde man utfall, upphopp, sprang med varann på ryggen, inget nytt där inte.

Det känns fortfarande som utveckling i vår bransch främst handlar om nya appar, nya säljsystem och en och annan bur som man gör gamla övningar i.

Jag tycker personligen att det bottnar i ett farligt ”in the box” tänk som hämmar branschens utveckling.

Själv försöker jag bidra med nya tankar och ett roligare och mer gränslöst sätt att träna effektivt. Men det är fortfarande att skrapa på ytan. När tar vi de stora stegen så att en avgörande del av landets befolkning börjar tycka det är kul att träna. Den som hittar nyckeln kommer att hyllas hela vägen till banken. Och när vi väl har hittat nyckeln och låst upp kistan tror jag inte att vi finner en ny app, eller ett nytt system där. Jag tror kistan kommer att vara full med ny attityd, insikt och nya tankar. Med hjälp av dessa kommer vi om tio år fråga oss varför vi tränade i isolerade maskiner som hämmar den naturliga rörelsen. Vi förstår att TV displayen på löpbanden och cyklarna satt där för att själva aktiviteten var lobotomerat tråkig.

Jag tror att vår bransch skulle må bra av ett lateralt tänkande och ett giftemål med en helt annan bransch.

Har du förslag på något som skulle kunna bli en kioskvältare i träningsbranschen?

2 kommentarer

Dina kommentarer

2 kommentarer så här långt

  1. Annalena skriver:

    Håller såå med, jag har jobbat med behandlingar i många år (massage/mobilisering/chiropraktik)är gruppträningsinstruktör och Pt, och tyckar hela tiden att individens träningsbehov försvinner mer och mer.Jag tgår mycket ifrån fysiska förutsättningar i träningen när jag träffar nån,(är väl helt skadad när det gäller att kolla muskulära störningar hos folk..)På anläggningendär jag jobbar har vi nött och blött det här med förkoreografi på klasser och bestämde oss för flera år sedan att det inte var vår ”grej” Men det ena behöver inte vara sämre ur träningssynpunkt ä ndet andra, men att plocka in mer och mer enkel och naturlig träning som vi är tänkta för gynnar individen bäst, utan att det blir för krångligt. Detta behöver varken vara tråkigt eller mindre svettigt.Var på samma mässa som du och blir helt snurrig på alla tredmanicker. Var på din föreläsning, och ger dig många plus på den!! Sådärja, första gången man har skrivit kommentar på en blogg dårå…

    • José Nuñez skriver:

      Ha ha vad glad jag är att det var min blogg som blev din första som du svarat i. Och vad kul att höra en likasinnad. Kanske man får se dig på någon utbildning till hösten. Hoppas att du kör på i samma stil:-) Hör gärna av dig om du har frågor.


Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2020 José bloggen.