Okategoriserade

Skriver som en kratta, springer som en krycka.

02 april 2013

Ni som följer min blogg , ni är ca 1200 i dagsläget, vet att jag skriver hellre än väl. Jag slänger mig mellan olika ämnen som berör livet, mest om träning och ungdomars möjligheter. Trotts mina uppenbara brister gillar jag att skriva, att lära mig stava, trotsa min dyslexsi och ordblindhet. Fattar inte att det ska vara så svårt att hålla reda på sista bokstaven i ord som slutar med A eller E. Jag ser massor av paralleller i min strävan att bli en god löpare.

Noll talang, och ett starkt driv. Har kommit av mig massor av gånger i löpningen, inget kommer naturligt. Har beklagat mig för att jag har dåliga höfter, svaga fötter, ont om tid.

Jag säger till mig själv, och andra, att jag gillar att springa under sämsta tänkbara omständigheter. Förmodligen för att få den distraktion som behövs för att jag ska glömma mina löpande brister. Helt klart skulle mitt liv bli så mycket enklare om jag la ner skrivandet samtidigt som jag gav upp löpandet. Enda problemet är min dagdrömmar. Ständigt poppar det upp bilder som är förstärkta med en skön och stark känsla av att vilja utveckla. Jag ser färgstarka bilder där jag skriver som en stor författare och springer som en Gud. Kan helt enkelt inte slå mig till ro och låta vardagen mala på, vill se vad som finns bakom ”kan inte”.

Så jag fortsätter att jobba bort från det enkla och friktionsfria livet för att nå mina drömmar.

Skillnaden från förr är att jag med stigande ålder tänker mer strategiskt och förhoppningsvis logiskt. När testosteronet sjunker stärks istället insikten. Har man misslyckats så många gånger som jag gjort börjar det bli lättare att se alternativen som passar just mig bäst.

Jag inser mina begränsningar och njuter av mina tillgångar. För mig har det inneburit att jag tar hjälp med att lära mig löpningens ädla konst från en av de bästa, Rubin McRae. I skrivandet stöttar Anders Lugn (grundare av journalistgruppen) och Magdalena (min qvinna) mig. Med företag och förening söker jag mig till Kevin Ryan och Mikis Kanakaris för att bolla tankar och frågor.

Tillsammans bleker vi mina begränsningar och skapar ett färgstarkt nätverk under devisen ”delad glädje är mångfaldig glädje”. För mig håller en livsavgörande insikt sakta på att blomma ut~ ensam är inte starkast!

Vart kan du söka hjälp för att lättare nå fram?

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2020 José bloggen.