Nyheter

Fy för Arla!

17 juli 2011

Framtidslobotomerade mjölkdirektörer inom bonderörelsen söker pengar istället för mångfald som ger sund industri och en bättre hälsa. Direktörerna går likt otänkande robotar fram som ansvarsfulla direktörer förväntas göra. Man köper, säljer och mäter framgång i indexreglerade kurvor. Vår heliga mjölk kossa –Arla skänkte man till ett rovföretag i Danmark för ett underpris av uppskattningsvis 3,5 miljarder. Man kan ju gissa att vissa direktörer fick det lite bättre ställt efter den uppgörelsen, Men nöjda blev man inte. Arla är nu med i det ”race” som helt utplanar själen från ett företag, man prostituerar sig helt under pengarnas dragningskraft. Nu skall den lokala producenten Milko övertas. Direktörerna dribblar snabbt bort det värde på 300 miljoner som bönderna byggt upp under en massa år, Milko kan tas över med löften och bleka underskrifter.

Affärsmönstret är globalt. Över hela världen sker samma sak. Små ynkliga människor med sjukt mycket makt styr sönder den lokala och sunda industrin till förmån för rovdrift.

I detta fall är det inte svårt att förstå Arlas strategi. Förvärva lokala producenter så ”mjölken” kan köpas från bl a Tyskland eller GMO-smittad mjölk från våra Danska grannar. För att lyckas har man bildat ett ”brödraskap” med ICA och COOP som tillsammans pressar och styr priserna till fördel för deras egna intressen, inte för oss som konsumenter.

VAD ATT GÖRA?

Som konsument finns det faktiskt saker att göra, och vi bör gara det NU!

Två förslag:

1)Inse att du styr framtiden med dina val. Industrin vill sälja, PUNKT! Om du med dina inköp styr till närodlat och ekologiskt (så gott det går) lägger du åxå en markering i statistiken som sen styr hur, och vad, som kommer att produceras i framtiden.

2) Hjälp dem som jobbar för oss. Idag finns det leverantörer, tillverkare, butiker som försöker göra det bättre., och de behöver OSS. Jag väljer att handla så klokt jag kan och vara med och stötta –ÄKTA VARA. En förening som redan har blivit obekväm för att de ber industrin offentliggöra vad de gör med vår föda. Något som bl a fått ICA att dra i sina kontakter på livsmedelverket som i sin tur gör det jobbigare för ÄKTA VARA.

Kika in på deras sida –www.aktavara.org kika vad och hur du kan hjälpa dem du med. Det kommer att påverka!

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2020 José bloggen.