Träningsklubb, Utbildningar

Alltså, Bikramyoga!

15 juni 2011

Medger att jag vart skeptisk till yougaformen där man i 40 graders värme skall stretch i badbrallor. Har testat många former av yoga där den mest smärtfulla var när Blossom Tainton slog knut på mig med ”rocket yoga”. Upplevelsen med Bikram var inte smärtsam, den var utmanande på ett annat plan.

För 5-6 år sedan vart jag kontaktad av en kvinna som ville öppna ett yogacenter på min klubb, ett problem bara, hon skulle värma upp salen till +40 grader. Aldrig trodde jag att damen i fråga skulle kunna få igång sin verksamhet, idag vet jag bättre. Bikram är med sina varma särdrag en allt mer växande yogaform.

Min vapenbroder Marcus, alias PT Mackan, tog mig med på ett pass som jag efter två dygn fortfarande känner effekterna av.

Att passet började 06.30 var bara det en utmaning som heter duga i dagar då sömn är en bristvara. Men inledningen på passet var lovande. På med badbrallor, ut med handduk, ryggläge…… hur svårt var det?

Sen kom instruktören och gjorde oss påminda om sin existens. Då upptäckte jag två saker: 1) att passet hade en ledare : 2)och att under de 10 minuter jag låg och blundade hade smugit in 10 tjejer i bikini som även de låg på handdukar.

Därefter följde en het utmaning där två liter vatten filtrerades genom min kropp på en timme. Att svettningen var massiv är ingen underdrift. Efter 60 minuter som jag redan förlorat minnet av var det svårare att få ner pulsen, kampsignalerna kom allt tätare. Det som fick mig att fortsätta var att Marcus verkade ha det än jobbigare. Och trodde du inte att man kunde tävla i yoga, tänk om! Jag vägrade ge mig före Marcus. Där Marcus la in kraft la jag in rutin, ålder gör skillnad. Han gick in i, och fastnade, i väggen. Likt en uppsvälld torsk låg han och kippade luft sista kvarten medans jag drog ner på tempot och fokuserade på andningen.

Efter passet gick jag in i ett svalt rum och bara var,,, lugn och skön i kroppen. Och det är den känslan som lever kvar i kroppen fortfarande, två dygn efter passet. Och det är det som gör att jag tänker gå tillbaka, och som gör att jag rekommenderar dig som inte provat att göra det.

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.