Nyheter

Äntligen kommer positiva signaler efter alla misslyckanden

07 juni 2011

Har tidigare fattat beslutet att försöka bli mer långdistansorienterad. Satt ribban högt, för högt! Skulle tillsammans med Katarina ta mig upp och runt Åre extreme i år. Men det var något mina höfter bestämt inte ville vara med om. Gång på gång försökte jag med olika löptekniker, hastigheter, stretch med mera. Funkade någon löpning för att sen haverera totalt.

Nu har jag under ett par månader lagt om träningen helt. Mer stabilitetsträning för små muskler runt om höften. Min teori är att jag har betydligt mer rotationskraft i överkroppen efter alla år med kampsport och fysträning. Mitt underrede orkar helt enkelt inte med när jag skall använde det över längre sträckor. (min filosofi som kampsportare var att löpning över 200 meter är ett flyktbeteende)

Nu sitter höften i ett annat läge när jag löper. Nya muskler börjar växa fram på benen, kraften börjar infinna sig. Nu känner jag äntligen att jag kan trycka underlaget bakom mig när jag skjuter ifrån. Den långsamma, lätta och småmuskelanpassade träningen börjar förhoppningsvis ge resultat.

Nytt mål är satt, bokat och klart: TJURRUSET i oktober.Lägger ut mer kring den resan vartefter…….

2 kommentarer

Dina kommentarer

2 kommentarer så här långt

  1. beatrice skriver:

    Kul med tjurruset!
    Hoppas på att få se dig där och kanske tom hinna säga hej!
    tack för en bra och inspirerande helg i Åre!
    /Beatrice


Dela din åsikt

Kommentera

Våra koncept

"Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig" - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

I denna blogg kan du ta del av Jose’s tankar och tips. Även komma med reflektioner och kommentarer.

Författare till:

   
mxdcvaraklader
springtime

© 2021 José bloggen.